Biztonsági üvegkorlát oszlopos kivitelű

Oldalra szerelt üvegkorlát

Mit érdemes tudni az üvegkorlát üvegéről?

A minimum előírás a 4+4mm-es ragasztott biztonsági üveg, mi ezt is használjuk. Ez alá semmilyen esetben sem méretezzük! Megjegyzem ez a vastagság is legalább kétszeresen túlbiztosított, de az előírásokat be kell tartani! Nem kell attól félnie, hogy gyermeke esetleg nekiesik és betöri azt, vagy sérülést szenved miatta. Az általunk használt üvegek minden előírásnak megfelelnek!

Az üveg alsó élének a pozícióját Ön határozza meg, de mi az 50-70mm-es távolságot ajánljuk, mivel így kényelmes a felmosás, takarítás. Illetve a kisgyermek, ha autózik, akkor esélye sincs az üveg szélét megütni, kivéve ha valami nagy tűzoltó autót nem vett neki a kedves szülő. Az üveglapok élei érzékenyek az ütésre, ezért ügyeljünk rá, hogy semmilyen fém tárgyal ne érintkezzen

Az üveglap felső éle is szabadon választható, ajánlásunk szerint 80mm-re van a kapaszkodó aljától, így pont egy vonalba kerül az oszlop felső élével.

Milyen magas lesz az üvegkorlát?

Az üvegkorlát kapaszkodójának legfelső pontja 1m-re lesz a végleges talajszint legfelső pontjától, hacsak ezt másképp nem kívánja. A helyszíni egyeztetések alkalmával fontos, hogy pontosan tájékoztasson a már meglévő és a majdani rétegrendekről.

Az üvegkorlát oszlopai milyen távolságban lesznek egymástól?

Az üvegkorlát oszlopainak optimális esetben 1,2m-enként kell elhelyezkednie egymástól, ez a méret nem csak a stabilitást garantálja, hanem esztétikailag is megfelelő, mivel az üvegtáblák így téglalap alakúak lesznek. A fektetett téglalap formákra kell törekedni, mivel nyújtja a teret és nem okoz bezártság érzetet. Extrém esetben nagyobb üvegtábla méretekkel is tudunk dolgozni, de ebben az esetben egy drágább üvegfogó rendszert kell alkalmazni, illetve az oszlopok rögzítését is meg kell erősíteni, ez némi árnövekedéssel jár, de ha a helyzet úgy kívánja tudunk megoldással szolgálni.

Talpra szerelt üvegkorlát

Milyen minőségre számíthat?

Szeretném kihangsúlyozni, hogy mi nem a nagyáruházakban vásároljuk meg az elemeket, aminek a az anyaga és annak minősége finoman szólva is minősíthetetlen!

Német, Olasz valamint saját gyártású elemeket használunk fel és építünk be, amit mi adunk Önnek az tényleg minőség nem pedig tömegcikk. Semmiből nincs kispórolva az anyag! Minden cső és zártszelvény legalább 2mm-es falvastagságú nem pedig 0,8mm-es papír vékony valami! Nyilván drágábbak is ezen rendszerek, de örökre szólnak! Nem néhány hónapra - évre.

Minden 4+4mm-es üveg, amit felhasználunk minőségi tanúsítvánnyal rendelkezik. Üvegfogó rendszereink rozsdamentes acélból készültek és szálcsiszolt felületűek (KO33 K240; K360), valamint szintén rendelkeznek minőségi tanúsítvánnyal, ami garantálja hogy arra való amire felhasználjuk. Az üvegfogók csavarkötéssel kerülnek beépítésre, így a rozsdamentes oszlopok nem fognak deformálódni (mint például a hegesztett rendszereknél).

Mattfóliás üvegkorlát

Technikai segédlet néhány szóban

A tervezés során nem árt néhány tényezőt figyelembe venni. Esztétikai szempontból a legfontosabb, hogy az födémsík ahova az üvegkorlát kerül tökéletesen egyvonalú és függőleges legyen. A kisebb eltéréseket ki tudjuk kompenzálni anélkül, hogy az később látszana, de a nagyobbakat már nem. A korlátoszlop talpakat a beépítés során hézagoljuk ki. Amennyiben a falazat nem függőleges, a talpaknál hézagok fognak kialakulni. Természetesen gyárthatunk fokban is egyedi talpakat de az a költségeket lényegesen megemelni, ezért nem árt ha a kőműves szakszerű munkát végez ezen felületeken.

Fontos, hogy legalább 200mm-es tömör betonfelület a rendelkezésre álljon, mivel a M10-es kötőelemektől 100-100mm-re lehet csak a beton széle Egyes esetben meg tudjuk oldani 200mm-nél vékonyabb beton esetében is, de erről csak a helyszínen tudunk állásfoglalást adni.

Házon kívül, ahol szigetelés kerül fel a házra, ott minden esetben még a szigetelés előtt egyeztessen velünk! Fontos, hogy még a szigetelés előtt felkerüljenek az üveglapok tartó oszlopai.

Ha házon belül a falsíkra, karton vagy bármilyen burkoló anyag kerül, előtte mindenképpen egyeztessen velünk! A legszerencsésebb, ha a tartókonzolokat közvetlenül a glettelt - festett betonra tudjuk rögzíteni. Tartózkodjunk a lépcső vagy a födém oldalról való kartonozásától.

Üvegkorlát lépcsőre

Takaríthatóság?

Az üveg takarítását épen úgy kell megoldani, mint egy hagyományos ablaküvegét. Ugyan azzal a módszerrel és tisztítóanyaggal. Az üveg mindkét oldala teljesen sima, ezért a takarítása egyszerű.

Az internet segítségével találtam meg a Fém-Dekor kft termékeit. A fotók alapján először bizalmatlan voltam, hogy valóban olyan minőségű terméket kapok majd, ami a képeken szerepelt, vagy egy másolt fotó csupán, ami szépen mutat a honlapon. Az elvégzett munka után nyugodtan mondhatom, hogy magas színvonalú, esztétikus, hibátlan kivitelezés készült el a megadott határidőn belül. Külön szeretném megdicsérni a munkát végző kollégákat, akik minden apró kérésünket figyelembe vették a korlát építésekor. Szívesen ajánlom a társaságot a környéken és az interneten is.

Jungvirthné Bús Erzsébet
Tatai Városgazda Kft
ügyvezető

Mindent időre, sőt, a határidő előtt elkészítettek, pontosan érkeztek, maximálisan meg voltam elégedve, kifogástalan munkát végeztek, és a két kivitelező szakember átlagon felüli maximális szolgálatkészséget tanúsított. Nagyon meg vagyok elégedve.

Köszönettel: Reszler Zsuzsa

Tisztelt Turóczi úr!

A II. kerületben végzett munkájukat köszönjük. Meg voltunk elégedve mind a kivitelezés menetével mind a végeredménnyel. Szívesen ajánlom Önöket másoknak is.

Üdvözlettel: Kóbor Franciska
(Boneberger Horst tulajdonos nevében is)

Tisztelt FémDekor Csapata! Külön köszönettel tartozok minden kollégának aki számunkra megvalósította a 2011 évi Karácsony szép, biztonságos csodálatos hangulatát. Soron kívüli munkát vállalva előtérbe helyezve személyes igényemet és elvárásomat. Időszűke miatt kért SOS munkát maximális hozzáállással és szervezéssel sikerült egy héten belül számunkra elkészíteni és felszerelni egy gyönyörű beltéri korlátot. A Karácsony hangulatát és biztonságát fényesebbé emelte az Önök által végzett fantasztikus munka. Nyugodt lelkiismerettel tudom minden kedves megrendelőnek ajánlani a FémDekor Kft. kollektíváját a pontos, precíz, rugalmas és szép munka elvégzéséhez akár kültéri akár beltéri munkához.

Tiszteletem és köszönettel egy elégedett megrendelő a Cinke utcából.

Kedves Turóczi Ákos Ferenc! Nagyon köszönjük a gyors és szép munkát, amit végeztek! Nagyon meg vagyunk vele elégedve! A szerelők megoldottak minden kis közbejövő apróságot profi módon (fúrásnál leesett a fal, visszaglettelték és festették rögtön), és rendet/tisztaságot hagytak maguk után. Egyszóval nagyon örülünk, hogy Önöket választottuk!

Üdvözlettel: Horányi Patricia

Tisztelt Turóczi Ákos Úr!

Munkájukkal mind minőségi mind pedig szakmai szempontból rendkívül elégedettek vagyunk. Kollégáik a munka elvégzése során a legjobb, legszebb eredményre törekedtek. Maximálisan elégedettek vagyunk, csak ajánlani tudjuk Önöket.

Köszönjük!
Üdv.: Baloghék

A kivitelezés szép és igényes, a felszerelésben rugalmasak voltak, teljesen meg vagyok elégedve a munkával. Amit szeretnék még kiemelni: rendkívül gyorsan elküldték az előzetes ajánlatot, ami nagyban hozzájárult ahhoz, hogy Önöket választottam. Csak javasolni tudom a céget mindenkinek.

Üdvözlettel,
Bodnár Gyula

Köszönjük szépen, nagyon meg vagyunk elégedve az elkészült munkával! Ön büszke ügyvezető lehet, hogy ilyen alkalmazottak dolgoznak a cégénél, nagyon-nagyon aranyosak voltak a fiúk!

Köszönettel:
Koncz Joli és Sebestyén Gábor

Ritka korrekt hozzáállást tanúsítottak, és szép munkát végeztek. A tapasztaltak után csak Önöket fogom keresni. Köszönöm munkájukat!

Kis Zoltán
vállalkozó

Üvegkorlát - FémDekor Kft. | ©2010 Minden jog fenntartva